Ketten döntőzhetnek a diákolimpián

Ismét Százhalombattán rendezték meg a Pest Megyei Úszó Diákolimpia döntőjét január 12-én. Kellner Gábor (képünkön) és Soós Dorka továbbjutott az országos döntőbe.
A sporteseményre szép számmal érkeztek úszók a Pest megyei iskolákból. Külön korcsoportban versenyeztek az elsősök és másodikosok, a harmadikosok és negyedikesek, valamint a nem igazolt ötödik-hatodikosok, hetedik-nyolcadikosok, illetve középiskolások.

A harmadik-negyedikesek között ötven méter mellúszásban első lett Kellner Gábor az Eötvös iskolából. Szintén első helyet szerzett Soós Dorka a SZISZKI színeiben 100 méter gyorson a nem igazolt középiskolások között.

 A harmadik-negyedikesek mezőnyében második helyezést ért el az Eötvös 4x50 méteres fiú gyorsváltója (Kellner Gábor, Nikolicza Gergő, Németh Andor, Nagy Nimród, Nemoda Botond).

A nem igazolt ötödik-hatodikosok között Józsa Gábor az Eötvösből harmadik lett 100 méter mellen. Második helyen végzett az 1. Számú iskola 4x50 méteres fiú gyorsváltója (Apró Márkó, Tamon Csanád, Hopka-Varga Dominik, Baranya Gergő), és ugyancsak második lett az 1. Számú 4x50 méteres lány gyorsváltócsapata (Czibere Hanna, Fehér Bernadett, Kulcsár Julianna, Takács Boróka).

A nem igazolt 7-8-osok mezőnyében másodikként végeztt az 1. Számú iskola 4x50 méteres lány gyorsváltója (Fodor Dorka, Szabó Anna, Szabó Boglárka, Indig Henrietta). A Kőrösi diákja, Bihácsi Balázs harmadik lett 100 méter gyorson, Krisneider Péter pedig az Eötvösből második lett 100 háton.