A sport nagykövetei

Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.
Délelőtt a gyerekek a különböző játékos feladatokból álló sportvetélkedőn vettek részt, míg a felnőttek az ebéd elkészítésén fáradoztak. A kiemelkedő teljesítményt és eredményeket elért versenyzők elismerése előtt Katona István, az egyesület vezetője megköszönte a családok egész éves támogatását és valamennyi szakosztály egész éves munkáját. Elmondta, hogy habár a VUK SE továbbra is elsősorban utánpótlás-műhely, de már több szakosztályban – az úszásban, a teniszben és a triatlonban – is büszkélkedhetnek kiemelkedő, részben nemzetközi felnőtt sikerekkel.

Az egyesület nagy része már jól megérdemelt nyári pihenését tölti. A triatlonosok számára viszont még javában tart a szezon, ahogyan az úszóknak is, akik a korosztályos országos bajnokságokra készülnek az elkövetkező hetekben. Katona István megköszönte az önkormányzat egész éves – működési és létesítményi – támogatását, egyúttal tájékoztatta a szülőket, hogy a VUK SE működésével kapcsolatban három napirendi pontot is tárgyal a képviselő-testület június 17-ei ülésén, amelyekkel még hatékonyabbá tennék a működést, és a sportorvosi problémákra is "házon belüli" megoldást nyújtanának a sportolóknak a következő szezontól. A kérelmek pozitív elbírálásában bízik Vezér Mihály polgármester is, aki szintén részt vett az évzáró családi napon. Hangsúlyozta, hogy a VUK a legnagyobb utánpótlásnevelő sportegyesület a városban, kérelmeiket a szakbizottságok múlt heti ülésükön elfogadásra javasolták. A polgármester szívből gratulált minden sportolónak és edzőnek, kiemelte a kiváló szakmai és egyesületi vezetést, valamint a szülői háttér fontosságát, amelyek nélkül ezek a sikerek nem születhetnének meg évről évre. Hozzátette, a sportegyesület tagjai a gyerekektől a szeniorokig mindannyian a "sport nagykövetei", és habár nem lehet mindenkiből bajnok, a legfontosabb az, hogy a mozgás szeretete élete végéig elkísérje.