A tiszta játék híve

A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.
A 26 éves Nóra tíz éves korától 17 éves koráig vízilabdázott. Játszott a korosztályos válogatottban, sőt, a szlovák első osztályban is a 2016/17-es szezonban. A Kassával megnyerték a bajnokságot és a nemzeti kupát is. Felsőfokú tanulmányai mellett OKJ-s úszó- és vízilabda-edzői képesítést, valamint sportdiplomáciai szaktanácsadó mesterdiplomát szerzett. Hét éve edzősködik, jelenleg Hosszú Katinka úszóiskolájában, az IronSwimben dolgozik. A négy évesektől a felnőttekig minden korosztállyal foglalkozik. Emellett a százhalombattai Eötvös iskola felsőseit is ő tanítja úszni.

Magyarországon mindössze három-négy női játékvezető tevékenykedik a vízilabdában, Nóra szerint bekerülni könnyebb, mint bent maradni. Számára mintegy két évvel ezelőtt volt a vízválasztó, úgy érzi, mára túllépett a külső ingereken és megfelelően tudja kezelni a nehézségeket. Célja, hogy a mérkőzés tiszta legyen, és pártatlan játékvezetéssel segítse a sportágat. Ezért tölti minden vasárnapját a medence mellett. A szakági szövetség támogatja, egyre magasabb szintű mérkőzéseket bíznak rá. Nagy álma, hogy egyszer olimpiai döntőt vezessen.

Győrből érkezett Százhalombattára két évvel ezelőtt. Párja Bodrogi Viktor úszó olimpikon, edző, akivel nem csak a sport területén dolgoznak együtt. Közösen alapították és üzemeltetik főtéri borszaküzletüket. Nóra nagyon szereti a várost, kedveli a nyugalmat, az emberek közvetlenségét és közösségi szellemét.