Kiváló szervezés, battai érmek

2020-02-10 - Nyolcadik alkalommal rendezték Százhalombattán a Magyar Sportlövők Szövetségének tízméteres országos bajnokságát február 6-9-én. A versenyt ezúttal is kiváló szervezés jellemezte, és a várakozásoknak megfelelően szerepeltek a battai lövők.
Joó Attila megnyerte a junior fiúk 60 lövéses légpisztolyos számát, azonos nevű édesapjával és Szemán Dáviddal alkotott csapata pedig a bronzérmet szerezte meg a felnőttek között. Második helyen végzett az ifi lányok 40 lövéses légpisztolyos számában a Nagy Zsófia, Polauf Szintia, Tóth Janka összeállítás, Juhász Márton pedig a mozgáskorlátozottak légpisztolyos 60 lövéses számában szerzett bronzérmet.

A Százhalombattai Lövészklub mindhárom – ifjúsági, junior, felnőtt – korosztályban képviseltette magát, összesen közel harminc versenyzővel. Az eredmények Kéri Attila várakozásai szerint alakultak. Az elnök, egyben az MSSZ versenyigazgatója köszönetét fejezte ki a város, a polgármester és a képviselő-testület támogatásáért, valamint kiemelte, hogy ha lehetne, "csillagos ötöst" adna a Városi Szabadidő Központ munkatársainak a közreműködésért, amely már a nulladik napon elkezdődött a rendkívül értékes, professzionális lőtér építésével, majd kifogástalan minőségben folytatódott a verseny négy napja alatt.

A sporteseményen a sportág színe-java részt vett, a 600-650 lövő az ország minden szegletéből érkezett.  

Személyesen követte az eseményeket a helyszínen a százhalombattai neveltetésű lövész olimpikon, Joó Éva is, aki jelenleg az utánpótlásnevelésért felel a szövetségben. Férje, dr. Hammerl László olimpikon betegsége miatt nem kísérte el, de 18 éves fiuk, Hammerl Soma részt vett a versenyben az UTE színeiben, és junior bajnoki címet szerzett a tízméteres légpuska számban, amelyben karácsonykor csapatban már sikerült Eb-t nyernie.   

Joó Éva ugyancsak kiemelte, hogy "rendkívül flottul" megy a verseny, rutinosak a helyi szervezők. Megtudtuk tőle azt is, hogy családjával 2000 óta Pilisszentkereszten él, és hogy Joó Attilával és édesapjával nincsenek rokonságban, vagyis a véletlen műve, hogy a Joók ennyire jók sportlövészetben.

Joó Attila jelenleg Mátraházára készül edzőtáborba, amit a lengyelországi Európa-bajnokság követ a hónap végén.